אזרחות פולנית - מידע למתעניין

זכאות לאזרחות

כל יליד פולין זכאי לאזרחות בתנאים מסוימים.  אנו עוסקים בעיקר באשרור ולא  בהענקת אזרחות.  חוק האזרחות הראשון של פולין חוקק ב1920ושונה ב1951.חוק אזרחות נוסף חוקק ב1962.

הפולנים אינם דורשים ידיעת השפה הפולנית. לא נדרש ויתור על האזרחות הישראלית.כל מי שהגיע לארץ לפני שנת 1951 ולא שירת  בצה"ל עד 1951 והיה בגיל נמוך מ-  50 שנה, אזרחותו הפולנית תאושרר בתנאי שיוכח לממונה על המחוז בפולין כי המבקש נולד בפולין והיה אזרח פולני. ניתן לאשרר אזרחות גם לאנשים שנפטרו וגם לאנשים שנולדו במקומות שכיום אינם בפולין והיו בפולין , כמו חלק מאזור גליציה שהיום נמצא באוקראינה . אזרחותן של נשים שהיו מעל גיל 18 בשנת  1951- נשללה. עד 1951 הועברה האזרחות לצאצאים רק דרך האב. אזרחות שלא נשללה עוברת לצאצאים ולצאצאי הצאצאים.

הדרישות לגבי אלו שהגיעו ארצה אחרי 1951 פחות מחמירות- האזרחות עוברת לצאצאים גם באמצעות האם, אין מגבלה לגבי השירות הצבאי וכד'. יחד עם זאת קיימת בעיה של הויתורים על האזרחות הפולנית שנעשו בלית ברירה בעת הבקשה לעלות ארצה- הפולנים לפעמים מסרבים לאשרר אזרחות אם הם מגלים כתב ויתור למרות  מספר פסקי דין שקבעו כי הויתורים הללו היו בלתי חוקיים. במקרים אלו יש להתמודד באמצעות ערעורים שונים.

הענקת אזרחות

נשיא פולין מוסמך להעניק אזרחות פולנית לפי שיקול דעתו אף לכאלו שאזרחותם נשללה ע"פ חוקי האזרחות הפולנית. האזרחות המוענקת ע"י הנשיא הפולני אינה עוברת בדרך כלל לצאצאים שאינם קטינים ובכך היא פחות אטרקטיבית.

הקושי העיקרי בטיפול בבקשות הוא חוסר המידע והעדר מסמכים בידי המבקשים אשרור אזרחות. 

ההסברים הנ"ל הם תמצית בלבד ואין להסתמך עליהם ללא בדיקה מקצועית של הנסיבות המשפטיות והעובדתיות.                                           

יש לכם שאלות? רוצים לדעת עוד? דברו איתנו ונשמח לענות:

השארת תגובה